keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Det var en trevlig resa

Laitetaanpa kuvapläjäystä sieltä meidän risteilyltä. Oltiin siis tosiaan ihanien tyttöjen kanssa viime viikolla käymässä Tukholmassa risteillen. Laivalla aika kulutettiin Buffetissa syömällä, Tax-freessä hypistellen ja leikkihuoneessa riehuen. Ihan hurjiksi kun heittäydyttiin niin käytiin myös katsomassa illan show, mikä oli Abbaa. Paluumatkalla tuota esitystä ei kestänyt enää käydä katsomassa, L:kin totesi, että korviin sattuu.




Oli kiva olla reissussa kun oli seuraa mukana ja vaikka lapsilla onkin ikäeroa useampi vuosi niin tulevat silti hyvin toimeen ja I jaksaa hienosti katsoa meidän poitsun perään.


Tukholmassa suunnattiin Djurgårdenin lautalle ja Skansenin eläintarhaan. Oli pienoinen riski lähteä tuonne sillä päivälle oli luvattu sadetta mutta kun se oli koko matkan tarkoitus niin sinne mentiin. Päivä alkoikin ihan mukavasti pilvettömänä ja aurinkoisena mutta ehti muuttua täysin siinä päivän aikana. Lautalta kun käveltiin takaisin laivalle niin vettä tuli aivan kaatamalla ja oltiin kaikki aivan uitettuja. Hytissä kun oltiin saatu laitettua vaatteet kuivumaan ja vilkaisin ulos niin aurinko iloisena paistoi lähes pilvettömältä taivaalta. Kiva.

Skansenin eläintarha on kesällä varmaan ihan kiva, kun ilma on hyvä ja aikaa on riittävästi. Näin syksyllä melko vähän ajan kanssa, sateisena päivänä pyörätuolin ja rattaiden kanssa se ei ole se paras vaihtoehto. Ihan hirveästi ei eläimiä nähty mutta muutama seikka pelasti ehdottomasti päivän. Yksi oli kun karhuja nähtiin niinkin läheltä ja useampia. Tosin ei ne kyllä mitään ihmeitä siellä tehneet, jumittivat vesisateessa mutta nähtiinpä kuitenkin. Päivän ehdoton kohokohta oli ahmat. Korkeasaaressa on tottunut, että ahmaa harvemmin edes näkee tai jos näkee ni siellä se yksinäinen nopeasti johonkin viipottaa. Tuolla nuo pedot juoksentelivat ja tappelivat/leikkivät keskenään ja pitivät aivan hurjaa ääntä. Nyt oikeasti tajusi, että kyseessä tosiaan on petoeläin mitä ei halua kohdata vapaana luonnossa. Lisäpisteitä eläintarhalle voi antaa suloisista pupuista ja kissoista, varsinkin kissa nimeltä Nala oli ihana, melkein yhtä ihana kun meidän oma Nala-kissamme kotona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti